eGüvenlik Planı

17.01.2023 145

OKUL E-GÜVENLİK PLANI

İnternet kullanımı yoğun olarak artarken gençlerimiz çevrimiçi ortamlarda karşılaşılan riskler konusunda güvende olmalıdırlar. Bu güveni sağlamak için sorunların çeşitleri ve çözümlerinin de iyi anlaşılır olması gerekir. Bu nedenle ebeveynlerin ve eğitimcilerin öğrencilerle birlikte bu sorunlar ve çözümleri hakkında eğitilmesi önemlidir.

E-GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

Öğrencilerimizde bilinçli ve güvenli internet kullanımına dair bilgi, beceri ve tutumların geliştirilmesi için seminerler düzenlenmektedir.

Derslerimizde uygun şekilde güvenli internet kullanımına yer verilmektedir.

Yenilenen bilgiler ve yönetmelikler anlatılmaktadır.

Fatih projesinin yürütülmesi ve sürdürülmesi aşamasında teknolojinin etkili ve güvenli kullanımlarının sağlanması için güvenli internet ağı mevcuttur.

MEB 'na bağlı okullarda elektromanyetik kirliliğe ve internet güvenliğine önem verilmektedir.

ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK E-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İnternetin doğru kullanılması ile ilgili uygulamalara derslerde yer verilmektedir.

Doğru internet kullanımı ile ilgili öğrencilerimize seminerler verilmektedir.

Öğrenci velileri internetin doğru kullanılması ile ilgili bilgilendirilmektedir.

CEP TELEFONU KULLANIMI

Öğretmenler ve yardımcı personel cep telefonlarını öğrencilerin bulunduğu zaman ve ortamlarda kullanamaz.

Sınıfta öğrencilerin cep telefonu bulundurması ve kullanması yasaktır. Yasağı ihlal eden öğrencilere velisinin de imzalı onayı alınarak disiplin cezası uygulanır.

Okulumuz içerisinde herhangi bir öğrencinin wi-fi bağlantısına erişmesine izin verilmez.

Ders aracı olarak kullanılıyorsa ders öğretmeni kontrolünde kullanılır.