From The Corridor to Our Values / Koridordan Değerlerimize

OKULUMUZ ÖĞRETMENİ GÜLİZAR SERT DÜLEK  TARAFINDANFrom The Corridor to Our Values / Koridordan Değerlerimize “

ETWİNNİNG PROJESİ OKULUZ 3/A SINIFINDA UYGULANMAYA BAŞLANDI.

07.02.2024 69

Değerler eğitimi, yarınlarımızı şekillendiren temel taşlardan biridir. Hedefi, gençlerimizi ve çocuklarımızı sadece birey olarak değil, aynı zamanda vatana, millete hayırlı ve olumlu katkılar sunabilen fertler olarak yetiştirmektir. Eğitim kurumları, gençleri geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlarken onlara, ailelerine ve ülkelerine faydalı olma yetileri ile birlikte üretkenlik ve olumlu değerler kazandırmayı amaçlar. Bu süreç, akademik bilgi ve becerilerin yanı sıra milli ve manevi değerlere bağlı, toplumsal dayanışma ve farklılıklara saygı gibi erdemleri içselleştiren, vatan sevgisiyle yoğrulmuş bireylerin yetişmesini hedefler.Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi hayatlarının ilk anlarından itibaren şekillenmeye başlar. Birlik ve dayanışma kültürünün gelişimi, onların her yönüyle ilgilenilmesi ve desteklenmesiyle gerçekleşir. Okullar, çocuklarımıza evde ailelerinden edindikleri değerleri pekiştirmek amacıyla "Sevgi, Saygı, Edep, Sorumluluk, Özdenetim, Yardımlaşma, İşbirliği, Merhamet, Hoşgörü, Vefa, Doğruluk, Adalet, Dürüstlük, Vatanseverlik" gibi değerleri aşılamayı amaçlar.

Proje adına hazırlamış olduğumuz logo çalışması yapılan oylama sonucunda birinci seçilmiştir.

07-02-2024